CRISC® Preparation Course - Security Academy (2024)

  • Cursusinformatie

Inleiding

CRISC® Preparation Course - Security Academy (1)

Tijdens de CRISC® (Certified in Risk and Information Systems Control) -cursus wordt u opgeleid tot een breed onderlegde specialist op het gebied van Information Risk Management. Na afronding van de cursus heeft u een gedegen kennis van de 4 domeinen om deze in de praktijk toe te kunnen passen en bent u geheel voorbereid op het internationale CRISC®-examen.

Onlangs is het CRISC®-curriculum door ISACA rigoureus op de schop genomen. De inhoud van de 4 domeinen is daarbij op een flink aantal onderdelen grondig gewijzigd. Deze wijzigingen hebben ook gevolgen voor het examen. Per 1 augustus 2021 zal het examen worden aangepast aan het nieuwe CRISC®-curriculum en gelden er nieuwe exameneisen. Uiteraard heeft de Security Academy de wijzigingen al doorgevoerd in het lesprogramma, zodat u zich nu al kunt voorbereiden op het nieuwe CRISC®-examen.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CRISC®-examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het trainen voor het examen. Onze ervaring is dat het CRISC®-examen niet onderschat moet worden. Enkel het trainen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CRISC®-cursus onderscheidt zich – naast de focus op het behalen van het examen – door de aandacht voor het begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

De CRISC®-cursus bestaat uit vijf klassikale cursusdagen waarin de theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Er wordt uitgebreid ingegaan op ieder domein, zodat u voldoende tijd heeft uzelf de stof eigen te maken. Op de laatste lesdag krijgt u een uitgebreid CRISC®-proefexamen dat uiteraard ook nabesproken wordt.

Doelgroep

De CRISC®-cursus is bedoeld voor cursisten die de taak krijgen of hebben om risicomanagement voor informatiesystemen te implementeren en borgen in de organisatie. In deze cursus wordt u begeleid de examenstof eigen te maken zodat u het examen succesvol kan afronden.

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging wordt aangeraden. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan eerst de cursusInformation Security Foundation te volgen. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

Daarnaast is het hebben van basiskennis over security & techniek wenselijk. DeIT-Security Foundationcursus is speciaal ontwikkeld zodat u ook de juiste technische kennis verkrijgt.

Twijfelt u over of dit de juiste opleiding is voor u?

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • De officiële ISACA® CRISC® Review Manual
  • 12 maanden Online Subscription tot de officiële ISACA® CRISC® Review Questions, Answers & Explanations Database
  • Aanvullend cursusmateriaal (ISACA® cursusslides, oefenvragen)
  • Proefexamen
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Bij de cursus zit het volgendenietinbegrepen:

  • Het (Engelstalige) CRISC®-examen

Slagingsgarantie

Behaalt u onverhoopt het CRISC®-examen niet, dan mag u bij ons gratis de opleiding (of onderdelen hiervan) opnieuw volgen. U kunt kosteloos blijven deelnemen aan de examentrainingen en de lessen indien er plaatsen beschikbaar zijn.

Coaching/Training on the job

Na afronding van de cursus heeft u veel kennis vergaard in het vakgebied. In de praktijk kunnen er echter situaties zijn waarvan u denkt: “Hoe zat het ook alweer precies” of “Wat zou je hier nu het beste kunnen doen”. “Kon ik nog maar even sparren met die docent van de Security Academy”.

Wij bieden hiervoor een oplossing. U kunt een coach inhuren (op basis van een coaching-voucher). Deze goed gescreende coaches bieden hulp ‘on the job’ en fungeren als sparringpartner. Profiteer van ‘de kracht van ervaring’. Leeshiermeer over de mogelijkheden.

Heeft u nog vragen over coaching?

Neem dan contact op viainfo@securitycoaches.nl

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is. Hier vindt u meer informatie over btw-vrijstelling.

  • Cursusmodules

Module 1 – Governance

  • De focus van deze module is hoe IT-risico’s de bedrijfsmiddelen en bedrijfsdoelstellingen van de organisatie kunnen beïnvloeden, het beleggen van rollen en verantwoordelijkheden en het opzetten van beleid voor risicomanagement.

Module 2 – IT Risk Assessment

  • De focus van deze module ligt op het identificeren en analyseren van risico’s, het ontwikkelen van risicoscenario’s en het opzetten van een risicoregister.

Module 3 – Risk Response and Reporting

  • De focus van deze module ligt op het beleggen van risico-eigenaarschap, het selecteren van de juiste opties om risico’s aan te pakken en het monitoren van risico’s en de effectiviteit van maatregelen.

Module 4 – Information Technology and Security

  • De focus van deze module ligt op architectuur, IT-technologie, securitymaatregelen, awarenessprogramma’s en privacy.

Proefexamen

  • De laatste lesdag wordt afgesloten met een uitgebreid Engels proefexamen, zodat u voor uzelf goed kunt beoordelen in hoeverre u al klaar bent voor het officiële examen.

Examen & Certificering

CRISC® Preparation Course - Security Academy (2)
Het CRISC®-examen wordt afgenomen door ISACA® en zit niet bij de cursus inbegrepen. Het is ook mogelijk het examen online af te nemen.

Omdat wij Accredited Training Partner zijn kunt u bij ons een ISACA® examenvoucher kopen voor €595 ex btw. Wilt u dit liever zelf via ISACA® regelen? Dat kan via de website van ISACA®.De examenkosten bedragen dan $575 voor ISACA® leden en $760 voor niet ISACA® leden.

Wanneer u zich voor een examen inschrijft, krijgt u een jaar de tijd om het examen met succes te voltooien. In dat jaar dient u ook de eventuele herkansingen te doen. De tijd tussen twee opeenvolgende examenpogingen is gesteld op minimaal 48 uur.

Na succesvolle afronding van het CRISC®-examen kunt u, indien u voldoende werkervaring heeft, uw CRISC®-titel bij ISACA® aanvragen.

Dit CRISC®-examen is een theoretisch examen waarvoor veel parate detailkennis is vereist. Dit betekent dat er na de cursus nog veel tijd in de voorbereiding op het examen moet worden gestoken. De vermelde hoeveelheid zelfstudie ter voorbereiding op het examen is een minimum. De werkelijke belasting kan hoger zijn en verschilt sterk per persoon.

Op onze examenpagina vindt u meer informatie over examens.

Klik hier voor meer informatie

  • Docenten

CRISC® Preparation Course docenten

De Security Academy zet enkel docenten in uit de praktijk. Hieronder vindt u een overzicht van de docenten voor deze cursus.

Marcel Feenstra

Henk-Jan van der Molen

Rob van der Staaij

  • Praktische informatie
  • Cursustijden: 9.00 tot ongeveer 16:30. Om 8:30 staat de koffie klaar.

  • Lunch is inbegrepen, indien klassikaal en bestaat uit een buffet met o.a. verse broodjes. Heeft u allergieën of dieetwensen? Gelieve dit tijdig door te geven.

  • Locatie Nederland:
    De Bleek 11
    3447 GV Woerden, Nederland
    Routebeschrijving

    Goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto, gratis parkeren achter het pand.

  • Bij deelname aan een cursus of opleiding gaat u akkoord met onzeopleidingsvoorwaarden

CRISC® Preparation Course - Security Academy (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Tish Haag

Last Updated:

Views: 6819

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Tish Haag

Birthday: 1999-11-18

Address: 30256 Tara Expressway, Kutchburgh, VT 92892-0078

Phone: +4215847628708

Job: Internal Consulting Engineer

Hobby: Roller skating, Roller skating, Kayaking, Flying, Graffiti, Ghost hunting, scrapbook

Introduction: My name is Tish Haag, I am a excited, delightful, curious, beautiful, agreeable, enchanting, fancy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.